sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Ruissipsejä

Terveisiä vaan nälkäkuurilta, juu.
 
 
Itsenäisyyspäiväksi pompsahti Valion nettisivuilta ohje kylmäsavulohinappeihin, ja niitähän piti heti kokeilla. Erinomainen tuote, joten eikun jatkojalostamaan ideaa! Okei, googlailin vähän, ja päätin kokeilla ruissipsejä kebab-täytteellä.
 
 
Kyllä, edelleen erinomainen tuote, nam! Perjantai-ilta vierähtikin mukavasti sipsien ja uuden Dekon seurassa.

 
Ohje kebab-täytteeseen:
 
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl maitoa
Taco-dippipussi
n. 100 g kebab-lastuja
 
Tuorejuusto notkeutetaan maidolla ja joukkoon sekoitetaan dippiaineksia oman maun mukaan. Ei tosta pussista mitään hirveen tulista saa varmaan millään, mutta itse laitoin silti vain noin puolikkaan pussillisen, koska en tulisuudesta välitä. Kebab-lastut pilkotaan pieniksi paloiksi ja sekoitetaan täytteeseen. Täytteen voi antaa maustua jääkaapissa vaikka yön yli ja lisätä vielä tarvittaessa maitoa. Sipseihin täyte kannattaa lusikoida vasta juuri ennen tarjoilua, etteivät sipsit pehmene liikaa. Päälle vielä kebab-lastuja oman maun mukaan.
 
 
Itsenäisyyspäivän kylmäsavulohiversiostakaan ei ole parempaa kuvaa, mutta ohje on seuraava:
 
1 prk tillituorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
100 g kylmäsavulohta
1 pieni punasipuli
 
Tuorejuusto notkistetaan sitruunamehulla, lohi ja sipuli lisätään joukkoon pieneksi silputtuna. Sipulia voi käyttää myös koristeluun.
 
 
Varoituksen sanana, näihin jää koukkuun! Ja näitähän voi itse kehitellä kuinka paljon vaan, mukavaa pikkupurtavaa vaikka alkupalaksi tai illanistujaisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti