tiistai 4. helmikuuta 2014

Projekti: olohuone

Hyvä Veli-projektin olohuonetta mietiskelen.
 
 
Huonekalut on aika selkeet, niitten paikat ainakin. Montaahan niitä ei ees ole, ja se on hyvä. Tekstiilien ja tapetin kanssa on vielä pohdittavaa. Haluun ruutua ja raitaa (en tiiä, haluuko Veli, en oo kysynyt), mutta en oikein osaa ajatella, että miten noita erilaisia kuoseja vois yhdistellä.
 
Tuleeko ihan villi ja levoton, jos tapetissa on raitaa ja matossa on raitaa ja tyynyissä on raitaa ja ruutua ja verhoissa on vielä puoliympyröitä..?
 
Tein ihan hirveen kollaasin, että näkisin vähän miten noi kuosit toisiinsa sopii. Ei ne tässä näytä ollenkaan pahalta, mutta eihän tähän nyt sitä ihan oikeeta otetta saa.
 
 
Oikeella ylhäällä näkyy Boråsin raitatapetti, jota tulis olohuoneen oviseinälle. Ikkunaseinä on joku vaaleenharmaa, muut valkosia. Tollanen olemassaoleva Ikea-hylly työpöydäks raitaseinälle, ylälokeroihin vielä laatikot (mustat vai valkoset?). Hyllyn yläpuolelle jonkunnäkönen muistitaulu, kenties valkonen magneettitaulu mustilla magneeteilla, ja siihen sitten pari sopivaa printtikorttia (tuolta voi käydä valikoimassa).
Ja ne kenkähyllyt kera Nikejen tohon työpöydän yläpuolelle vähän sikin-sokin, ihan niitä pieniä, valkosia Ikean Lackeja ajattelin. Mutta jos puulaatikoista innostu, niin ite saa maalata, hyväksyn kyllä.
 
Tv-taso on sellanen valtava, valkonen Ikean Expedit. Vanha malli, jossa on ainakin kuus miljoonaa lokeroa, jotka pitäs saada jotenkin täytettyä. Alariviin ainakin kaappeja. Tv-taso ja sohva tietysti vastakkaisille seinille, itse ajattelin tv-tason ovelta katsottuna vasemmalle ja sohvan oikealle, mutta pitää tarkistaa pistorasiat ynnämuut, koska onhan se törkeen näköstä jos piuhoja menee sinne-tänne.
 
Sitte olis Askon divaanisohva, sain pakkomielteen, että sohvan on oltava sininen... Herran itsensä mielestä riittää, että siinä on hyvä olla. Sinisessä on aina hyvä olla. (Mitä hittoa, mähän en voi sietää sinistä sisustuksessa, mut ku tarpeeks nättejä kuvia löytää, ni johan maistuu...)
Sohvan taakse seinälle taulukollaasi, jotain sinisävystä tai vaan musta-valkosta.
Musta jalkalamppu sohvan viereen, työpöytääkin valaisemaan.
 
Salmiakkityyny Ellokselta ja raitanen H&M:ltä, niitä sohvalle pari. (Ja jos se ryökäle valitseekin mustan tai harmaan sohvan niin pari sinistä pellavatyynyä raitasten kaveriks.)
 
Verhot on Elloksen alesta, kolme tai neljä verhoa aseteltais ikkunan ja parvekkeen oven eteen.
 
Matto olis tietenkin Ikean Stockholm, jota mä sitte kateellisena kuolaisin. Pöydäks ajattelin jotain kevytjalkasta (Hayn Tray olis täydellinen mut siitä tulisin aivan liian kateelliseks). Esimerkki on Maskusta, kohtuuhintanen jopa! Melkein sama kun vielä halvempi Ikean Klubbo.
 
Ihan hullutteluna ajatuksissa pyörii Ikean Stockholm-sarjan pöytä, joka on siis puinen, jota en myöskään voi sietää sisustuksessa. Tai en aiemmin voinut, tää on ihan hirveen nätti ja ihana.
 
 
Puuteema sopis sikäli, että ikkunan eteen haaveilen mummulan vanhaa puupenkkiä, sellasta pitkää, johon sais jonkun ison tekokasvin (elävä ei pysyis elossa), raitatyynyn ja viltin, ja mikä kauheinta: pari isoa lasipurkkia joihin aseteltais kynttilät sisään.
 
Kattolamppua ollaan enää vailla, mulla on siihen vaan yks hirveen kallis idea.
 
Lopuksi vielä Pinterestistä bongattuja inspiraatiokuvia, joista se idea sitten lähti.
  
Saa kommentoida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti