sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Terassituska

Pahoitteluni blogihiljaisuudesta, kiirettä pitänyt mut täsä mää nyt taas olen.

Terassi on mun musta pisteeni. Aivan kauhea tilanne, kun en meinaa keksiä sinne mitään. Omaan kämppään ja pikkuveljen kämppään on kyllä ihan selkeät sävelet, että mitä minnekin, mutta terassia en vaan osaa.
 
No, okei. Terassin kalusteet oon suunnilleen keksinyt, mutta se itse terassi. Minkä muotoinen, minkä värinen, mitä materiaalia, pelkkää terassia vai jotain istutuksiakin, mitä istutuksia ja mihin kohtaan, ja miten ne pidetään hengissä.

En oikein edes tiiä, mistä niitä ideoita vois hakea, ja oon aivan liian laiska perehtymään mihinkään kasvillisuusjuttuihin. Se nyt kävi selväks että tähän paistaa aurinko tosi kuumasti eli pitää olla kuumuutta sietäviä kasveja.

Jotain inspiraatiokuvia Ikeasta ynnämuualta.

 
 
 
Kuormalavasohva mustilla, valkosilla, punasilla ja keltasilla tekstiileillä. Jonkunnäkönen suoja, auringonvarjo, sen päälle. Roikka valaisimeks ja raitamatto lattialle, viimisestä kuvasta Luhdan isompi Orsi-kori pöydäks.
 
Yhdelle reunalle tuijia tai jotain niitä kuumuutta kestäviä kasveja ja valkosia kiviä peitteeksi. Kaikki muut kasvit purkkeihin ja laatikoihin. Oliivipuita tai muita vastaavia, pitkävartisia pallopäisiä kasveja isoihin ruukkuihin ja kukkia pienempiin astioihin, kenties tollasiin maalattuihin purkkeihin ja värillisiin vateihin Hyllis-hyllylle.
 
Puutarhakalusteet onkin jo olemassa, ne pitäs kyllä hioa (joka on aivan saatanallinen homma) ja maalata tai lakata värimaailmaan sopiviks. Yhteen nurkkaan vielä grillaussysteemit, jos vaikka sais 30-vuotislahjaks kaasugrillin ja opettelis sit jopa käyttämään sitä.
 
Nythän koko terassin paikka on pelkkää savea, pääsiäinen vielä aikaa miettiä ja tehdä päätöksiä. Tällanen se viime kesänä oli, ekassa kuvassa näkyvä reuna saa jäädä ja siihen siis tuijat ja valkoset kivet, ehkä toi villiviini noin maahan tai ton yhden Ikea-kuvan mukasesti laatikkoon.


Toiseen reunaan terassia aitaan asti, puolikuollut ruusupuska harkinnassa. Antais näkösuojaa mut on niin ruma ja hankala terassilaudotuksen kannalta. Grilli tähän nurkkaan.

 
Kaikki noi laatat on siis hävitetty ja ihan oikee terassi rakennetaan tilalle. Tässä se aidan aukkokohta jossa on hyvät puskat näköesteenä. Saattaa tosin olla että joutuvat vielä vetämään ne ihan mataliks jotain kaatoja tehdessään, mutta kasvaahan ne sitte takas, joskus.
Mietinnässä että mihin kohtaan se uus terassi päättyis. Kenties tohon mihin toi kukkapenkkikin, suora linja siitä ja ruusupensaan vierestä jatkuis aitaan asti. En vaan kestä tota nurmikkoa joka siihen jäis. Paitsi jos laatottais loppuosan betonilaatoilla, käyköhän se..?
(Kuva vajaan parin vuoden takaa, kun ostin kämpän ja kukkapenkit oli täynnä ties mitä rönsyliljaa ja rikkaruohoa)
 
 
Ja se räjähtänyt terassikalusto.


Saa auttaa hei!!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti