perjantai 25. huhtikuuta 2014

Valio

Olihan tää nyt jo viime syksystä asti tiedossa, mä ainakin laskin hiki päässä että montako kantakirjattua ja montako kansallisia kilpaillutta varsaa, että tulis luvut täyteen. Syksyllä sitten vihdoin Asmeriina ja Niisun Nestori saatiin kirjoihin, ja 15:n kantakirjatun vaatimus viimein täyttyi. Ja sitte odoteltiin virallista vahvistusta.
 
 
Helmikuussa sitten Jalostusvaliokunta nosti kantakirjahevosten palkintoja viime vuoden tulosten perusteella, ja olinhan mä laskenut oikein. Pipo sai jälkeläisistään Valio-palkinnon! Ja sen paremmaksihan ei tässä maassa voi enää pistää.

 
Itse kylläkin olen ehkä yksi maailman huonoimmista hevosenhoitajista, harvakseltaan tulee käytyä.
Mutta Pipo on anteeksiantavainen. Joka kerta kun meen tallille, Pipo on tarhassa, vihellän jo kaukaa niin heti se nostaa päänsä ja lähtee tulemaan porttia kohti.
 
Ja kun se on niin mahdottoman kiltti. Kävelee hitaasti vieressä ja vähän tuuppii turvalla. Tai sitten se vaan huijaa ja tallin edessä alkaa huuto ja möykkä, ihan vaan kokeillaan että onko täti narun päässä hereillä.
 
 
On meillä juttumme. Kun varsinaisesti en voi sietää huonosti kasvatettuja lapsia tai koiria tai hevosia, mutta Pipon kanssa kaikki rajat paukkuu. Se on sen ansainnut. Jos se haluaa harjatessa leipää minuutin välein, niin tokihan minä palvelusväkenä olen olemassa sitä varten. Tai jos se tarhaan mennessä haluaa pysähtyä jokaiselle paskakasalle ja ruohotupsulle, niin toki sen hänelle ilomielin suon. Ei se enää mitään haittaa.
 
Vanha ukko, jota en taas voi edes ajatella kyynelehtimättä.2 kommenttia:

 1. Onnea "valiouden" johdosta! Muistan saman fiiliksen kun tuo palkinto tuli, vaikka en pahemmin arvonimistä ja prenikoista perustakaan, niin kyllä tuo oli sellainen mikä lämmitti erityisesti mieltä :) Ja hei, vanhat herrat ja rouvat on ne ansainneet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sankarin puolesta :) Siellä on nyt ratsuori-Valioita kolme ypäjäläistä (Kelmi, Hermeli, Nysteri) ja Pipo, pikkusen eri lähtökohdista. Ja hei, kolme neljästä mulle henkilökohtasesti tuttuja, jeee!!
   Kyllä, ovat kaiken maineen ja kunnian ansainneet, hienot eläimet!

   Poista