torstai 19. kesäkuuta 2014

Totuus potkupallosta

Sanon heti alkuun että en todellakaan ymmärrä jalkapallosta mitään. 90-luvulla seurasin sitä paljonkin, olen nähnyt paikan päällä Fc Jazzin mestaruuden, en tosin muista kumman, mutta siinä n.10-vuotiaana kuitenkin. Tänä päivänäkin tunnistan kyseisen mestarijoukkueen joukkuekuvasta melkein kaikki pelaajat, brassit ja Tommi Koivistoisen ynnämuut.
 
Näitä 2010-luvun palloilijoita en sitten enää tunnistakaan. 10 vuotta täytettyäni ohitin sen ikäkauden, jolloin naisen pitää kiljua ja ihastella uljaita miesvartaloita, klikkailla iltalehtilööppejä. Mitä uljasta noissa edes on? Tikkujalkasia liimatukkia jatkuvasti naama nurmessa, kierimässä ja itkemässä. En kestä.
 
No okei, vuonna 2000 löysin Nuno Gomesin, liuhulettisen portugalilaisen. Muistan edelleen sen koko oikean nimen ulkoa... Pysyin Nunon leirissä edelleen, kun kaikki muut löysi Cristiano Ronaldon. Itse en koskaan löytänyt. Pitäähän miehen, jalkapalloilijankin, näyttää mieheltä. Niinku Raul Meireles. Portugalin leirissä jo 14 vuotta.
 
toim.huom. Portugali ei tietenkään pelaa sinisissä, tää on joku Italian liigan paita (Fiorentina?)
 
Jalkapallossa ei kai oo sellasia vahvavartaloisia puolustajia (tai mitä ne nyt onkaan) lainkaan. Paitsi näissä Suomen alasarjoissa. Sen ainoan kerran kun paikalliselle stadionille tässä jostain syystä lähdin, niin siellä vastustajajoukkueessa (Ouluko se oli) pelas tosi vahvavartaloinen ulkomaanvahvistus. Ihan huikee, näytti joltain härältä siellä riisikeppien keskellä, olis varmaan tosi siistiä juoksennella sitä päin!
 
Mulla on ollut telkkari auki joka ilta kun palloa sieltä tulee. Hyvin vähän varsinaisesti seurannut pelejä, mutta sivusilmällä. Ja kuunnellut, ärsyttäviä selostajia. Portugalin avauspeliä yritin oikeesti kattoa, mutta kyllähän se 2-0 ja 3-0 tappo suurimman innon siitäkin. Vaikka olihan se hauskaa kun alko käpy palaa ja nähtiin vähän fyysisyyttä (idiotismia).
 
Mielummin kuuntelen vaan ja tartun jääkiekkohenkilön kärkkäydellä ja kaikkitietävyydellä kaikkeen hölmöön, mitä selostajat ja kommentaattorit sanoo.
Esimerkiks siihen kun heti ekana päivänä studiossa toivottiin, että näissä kisoissa ei noudatettais mitään supertarkkaa puolustustaktiikkaa vaan hyökättäis rohkeesti. No aijaa!! Jalkapallostahan pitäs kieltää puolustaminen kokonaan, tai ainakin alaspäin syöttäminen, aina oon sanonu. Eihän siitä nyt tuu yhtikäs mittään että 90 minuutin aikana tulee yhteensä joku 6 oikeeta maalipaikkaa ja lopun aikaa potkiskellaan, läpsytellään ja levitellään käsiä.
 
Ja toinen. Kun puhutaan Portugalista niin puhutaan pelkästä Ronaldosta, Brasilian sijaan pelkästään Neymarista. Mä oon aina ollut heikompien puolella, mua kiinnostaa hirveen vähän mitkään superstarat. Portugalin Pepe esimerkiks vaikuttais olevan tosi mielenkiintonen palloilija!

Ja kolmas. Tasapäistä nyhjäämistä 91 minuuttia ja sitten ennakkosuosikki tulee ja tekee lisäajalla voittomaalin, niin se on hieno ja upea ottelu. Höpönlöpön. Ei tää jalkapalloväki taida ymmärtää mistään mitään.
 
Jos ei Portugali jostain syystä voitakaan, niin toivottavasti sitte Brasilia tai Hollanti.
Edgar Davids, never forget!

Laittaisin kuvan mun Portugali-varvastossuista, mut en löydä niitä mistään.


Lienee aika sammua...
Hauskaa juhannusta, ja hei, Pitsiturnaukseen on enää 7 viikkoa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti