sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Keittiökuumotus

Makuuhuone ja olohuone on laitettu uusiksi, joten pitäähän sitä uutta tekemistä keksiä. Keittiö!

Voi olla, etten ihan heti saa puhuttua apujoukkoja tähän projektiin, mutta jos tarpeeks usein muistuttelen... No, ainahan sitä voi suunnitella ja laskea budjettia.

Enhän mä alunperinkään halunnut yläkaappeja, vaan avohyllyt niiden tilalle, mutta joku tylsimys sai ylipuhuttua vedoten pölyjen pyyhkimiseen ynnämuuhun järkevään ja käytännölliseen. No, nyt olen kuitenkin tyhjentänyt ne yläkaapit, ihan vaan testatakseni että mahtuuko ne tavarat muualle. Ja mahtuu.

Inspiraatiokuvia Pinterestistä.


Valkoinen seinä, valkoiset ovet, ei vetimiä. Laatikoita mielummin kuin ovia, mutta budjettisyistä mennään kuitenkin vanhojen runkojen kanssa, pitää selvittää jos niihin kuitenkin onnistuis vaihtaa laatikot. Ja niihin kapeisiin, mutta syviin kaappeihin, joihin ei laatikoita saa, pitää laittaa jotkut ulosvedettävät korisysteemit, jotta tavaroiden ottaminen ei olisi niin pirun hankalaa.


Välitilaan pitää ehkä laatottaa pari riviä altaan ja lieden taakse, mutta vaan pari riviä! Seinähyllyiksi sitten ne mummuvainaalta perityt leivinlaudat, jotka on niiiiiiiiiiiiin kauan odottaneet jotain paikkaa täältä. Voi sitä pölyn määrää, joka kertyy ihaniin mustavalkosiin Marimekon astioihin... Mutta on varmasti kaunis! Liesituuletin vaihtoon ja lampuiksi pari työmaavalaisinta roikkumaan sinne tänne.

Uuden hanan ja altaan ja valkoisen tasonkin haluaisin, mutta ehkä seuraavassa budjetissa...


Ja sitten tämä! Jääkaapin ympäriltä peitelevyt ja kaapit pois, saa olla ihan vapaana. Ja vaihdan sen Smegin retromalliin, tai ehkä vähän halvempaan Gorenjen hyvään kopioon, heti siinä seuraavassa budjetissa. Jääkaapin vierestä laatikosto ja vitriinikaappi pois, seinä valkoiseksi ja juuri tuollainen hylly/baaritaso tilalle, kaveriksi mustat Hayn Hee-baarijakkarat ja seinälle iso Playtypen juliste.


On enää yksi ongelma. Tekijän ja budjetin lisäksi.
Iso laatikosto pitää säilyttää, että ne tavarat tosiaan mahtuu jonnekin. Voisin liittää sen jatkamaan pitkää työtasoa ja lisätä vielä yhden osan, niin että se jatkuisi melkein ikkunaan asti. Mutta siihen ei enää ihana valkoinen lipastoni sopisi. Eikä se sopisi minnekään.

Lähtötilanne vielä kameran suttusella kameralla kuvattuna. Ruokailutila olis nätti, mutta keittiön puoli kamalan tunkkainen ja pimeä ja täyteenahdettu ja toimimaton. Ja toi totaalisen väärässä kohdassa roikkuva kaamea lamppu...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti