tiistai 15. maaliskuuta 2016

Täydellisen keittiön anatomia


No, jos yhden asian muuten täydellisestä keittiöstäni korjaisin, niin se olis toi lattia. Ostaessa tässä kämpässä oli vaalea parketti, jonka halusin välittömästi purkaa pois. Eipä tiennyt tyttö! Yritän olla ajattelematta, minkä kaamean virheen tein, mutta nyt jos päättäisin, niin olisin hionut sen parketin ja maalannut valkoiseksi. Ja palkannut siivojan...

Nyt lattiassa on siis harmaa kivilaatan näköinen laminaatti, Cello Metallic Slate.
Fondacon ihana Pepper-matto on Deconellasta, jossa kylläkin maksoin siitä aivan liikaa. 


Pientä päätyä lukuunottamatta keittiön seinät on maalattu sävyttämättömällä valkoisella maalilla. Tason taustaseinä Tikkurilan Lujalla, joka kestää hyvin pyyhkimistä, eikä vaadi mitään lasia tai muuta suojakseen.
Sävyttämätön kuulemma kellastuu nopeasti, joten sitä odotellessa selailenkin värikarttoja sillä silmällä...


Päätyseinä oli alunperin täysin musta, mutta kun sitä piti sattuneesta syystä paikata moneen kertaan, niin päädyin maalaamaan sen makuuhuoneen rempasta jääneellä Tikkurilan Takorauta-sävyllä tummanharmaaksi. Paljon pehmeämpi kuin pelkkä musta. Kello ja Labyrinth-hylly on Bruka Designin.


Lämminvesivaraajakin nätisti naamioituna... Jos sitä ei voi piilottaa, sitä pitää korostaa. Artekin patalapun ja -kintaan toin ihan Tukholmasta asti, ripustuskoukut on magneeteilla varaajan kyljessä kiinni.
Ikkunankarmit sudin ihan omin pikkukätösin valkoiseksi Unica Akvalla. Maalausjälki ei varsinaisesti kestä lähempää tarkastelua, mutta kaukaa katsottuna on nätti! Ja ainakin paljon parempi kuin alkuperäiset mustat karmit ruskeilla listoilla. Verhoja en osaa tähän edes ajatella.


Itse keittiönkalusteiden valinta oli alunperinkin hyvin helppoa. Gigantista sain pikkuveljen kautta henkilökunta-alennuksen, joten otin Epoq-keittiön sieltä puhtaasti taloudellisista syistä. Alkuperäisessä remontissa todellakin mentiin budjetti edellä, joten valitsin halvimmat ovet ja vetimet ja altaan ja hanan ja tason... Ovet oli kuitenkin kohtalaisen helppo päivittää parempiin saman putiikin valikoimista ja itse askarrellen, joten kerrankos sitä huonoja valintoja tekee.

Tasoksi halusin ehdottomasti betonin. Tai betoninnäköisen laminaatin, jonka sai hävyttömän halvalla Ikeasta, reipas kotiorja leikkeli sen oikeaan kokoon.
Allas tuli Gigantista, antrasiitin värinen Blanco Dalago Silgranit-allas. Siihen sopiva hana löytyi netraudasta, Blanco Jeta.


Yhden korkean kuiva-ainekaapin hain vielä Ikeasta, kun Epoqin valikoimissa oli vain liian syviä kaappeja. Kaikki kodinkoneet on Gigantista, tietysti. Lieden vaihdan induktioon heti seuraavasta tilistä, tai sitä seuraavasta...Ehkä siis jopa yllättävän halvoista jutuista on keittiö kyhätty kasaan. Ei ehkä kuvista heti arvais, että tää on "vaan Giganttia ja Ikeaa".

Aivan täydellisen täydellistä joka tapauksessa, ja omin pikkukätösin isän ja näppärän kotiorjan kanssa omien suunnitelmien perusteella tehty.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti