maanantai 23. tammikuuta 2017

Suomen kaunein koti

Viime juhannuksen aikaan Ulvilan kodissani kuvattiin Suomen kaunein koti-ohjelmaa. Meidän jakso tulee telkkarista maanantaina 30.1. klo 20-21 MTV3:lta, muistakaa katsoa! Itse tuskin nukun seuraavaan viikkoon, sen verran pyörrytti jo oman kodin näkeminen mainoksessakin...

Katselin kuvia tuolta vanhasta kodista ja pakko sanoa, että kävi ohjelmassa miten tahansa, niin mulle se on kyllä maailman kaunein koti.

Keittiö on koko pikkukämpän helmi. Se on niin avara, tilava ja valoisa. Kruununa tietenkin seinähyllynä toimiva mummun ja isomummun vanha leivontalauta 90 vuoden takaa, johon oli ihana laittaa kauniit astiat esille. Pitkällä tasolla on paitsi tilaa leipomiselle ja ruoanlaitolle, myös mahdollisuus rakenella vaikka mitä asetelmia. Pöytä ja wieniläistuolit on tori.fi-löytöjä, lamppu itseaskarreltu.


Tumma seinä tuo keittiölle ryhtiä ja nurkassa olevan lämminvesivaraajankin sai mukavasti naamioitua keittiön henkeen sopivaksi.

 Olohuone on tilava ja sohvan takaa isosta ikkunasta tulvii valo sisään. 


Musta tapetti tuo kontrastia valkoisuudelle ja mustat lattialistat on hauska yksityiskohta. Sohvan ja television lisäksi tilaa riittää hyvin säilytykselle ja työpisteellekin. String System oli juuri sopivan ilmava ja kevyt järjestelmä olohuoneen seinälle. Lämpöä toivat puiset koristeet ja yksityiskohdat, nurkassa pallovalojen taustana toinen vanha leivontalauta.


Makuuhuone on mun pitkällisen suunnittelun tulos, pikkuhiljaa valmistunut upee kokonaisuus. Aivan valkoinen lattia ja vahva tumma seinä, rakastan tätä!


Kaikki huoneen lamput oon itse suunnitellut ja toteuttanut, ei tule ihan jatkuvasti samanlaisia vastaan. Toisella puolella yöpöytänä oli mummun vanha keittiöjakkara, jonka isä on maalannut valkoiseksi.


Makuuhuonekin on suuri, toiselle seinälle mahtui vielä lipasto ja mahtava taulukollaasi. Pinnatuoli on lapsuudenkodistani, maalasin sen mustaksi.

 
Kivan kokoinen kylpyhuone on samaa sarjaa muun sisustuksen kanssa, valkoista ja tummanharmaata, erikoisuutena musta pytty.Sauna oli kesällä vielä kissojen käytössä, alalaude ja kiuas oli poistettu. Sittemmin ne on palautettu paikoilleen ja saunomaankin pääsee.


Tuulikaapin seinä on maalattu siniseksi ja sähkötaulu peitetty vanhalla keittiökaapilla.


Ulos lähtiessä saattoi vielä vilkaista itseään mummulan vanhasta teak-peilistä, nää vanhat jutut on kyllä mahtavia sisustusjuttuja.

 
 Kaikki väliovet on vaihdettu valkoisiin ja ikkunoiden karmit maalattu myös valkoisella. Koko asunto on kokenut melkoisen kasvojenkohotuksen vuosien aikana.
 
Ja sitten on vielä iso, suojaisa terassi!
Voi että mikä ihana kesäkeidas, tää on kyllä niin huippu.


Terassille mahtuu ruokailuryhmä ja oleskelupaikka, meillä oli sohva kuormalavoista. Kasveja voi laittaa laatikoihin ja ruukkuihin, pihanhoito on helppoa.


Mehikasvit on mun suosikkeja.


Kyllä jännittää, pitäkäähän peukuja!

Edit. 31.1.2017
Hienostihan se meni! Pisteitä 9+9+8=26 ja tosi hyvät arvostelut, tyytyväinen olen! Jos jäi joltain katsomatta, niin uusintana tulee vielä ja netistä näkee vaikka heti Katsomossa.

4 kommenttia:

  1. Kyllä tuo hyvältä näyttää ja kuulostaa.

    VastaaPoista
  2. On niin kaunista ja hyvältä näyttää ! Suunniteltu viimeiseen pisaraan asti ! Käytännöllinen ja ylellinenkin ulkoiselta olemukseltaan <3 Hyvin istui musta vaikka en ole mustan ystävä teki kuitenkin arvokkuutta sai seurakseen valkoista keveyttä <3 Annan Pisteitä <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

    VastaaPoista